Kayaking στον Αχέροντα: Ένα περιπετειώδες σπορ!

Ο Αχέροντας είναι παγκοσμίως γνωστός από την αρχαιότητα ως ο ποταμός των ψυχών, καθώς στα νερά του ο βαρκάρης Χάροντας μετέφερε τις ψυχές των νεκρών στη λίμνη Αχερουσία. Ο Όμηρος αναφέρει πως μετά το νησί της Κίρκης ο Οδυσσέας επισκέπτεται τον ποταμό, αναζητώντας την ψυχή του μάντη Τειρεσία για να βρει το δρόμο της επιστροφής στη πατρίδα του.

Ο ποταμός σήμερα ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura. Τα πλούσια σε τροφή νερά του καθώς φιλοξενούν μοναδική χλωρίδα και πανίδα προσφέρουν ένα θαυμάσιο καταφύγιο σε πολλά είδη της Ελληνικής φύσης.

Η εξερεύνησή του με canoe kayak προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στον τυχερό επισκέπτη.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι kayiak2-1.jpg

Διαδρομή απαράμιλλης ομορφιάς κατάλληλη για κάθε ηλικία (βαθμού δυσκολίας 1). Κυλώντας πάνω στα ήσυχα νερά του ποταμού θαυμάζοντας την ομορφιά του από την πιο κατάλληλη θέση, κάνουμε στάσεις για παρατήρηση και φωτογράφηση (κρεμαστές αηδονοφωλιές, νεροχελώνες κ.α).

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 10549266_856345984390661_1811122383728994998_o-1024x764.jpg

Η εικόνα του Αχέροντα, του ποταμού της λύπης ( η ονομασία του προέρχεται από τη λέξη «άχος» που σημαίνει θλίψη ) ο οποίος αποτελούσε σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία την πύλη προς τον κάτω κόσμο, μόνο αίσθημα θλίψης δεν προκαλεί στον ταξιδιώτη.

Μιλάμε για ένα καταπράσινο τοπίο απίστευτης ομορφιάς με ιδιαίτερο φυσικό πλούτο – ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura και υπολογίζεται πως έχει γύρω στα 415 διαφορετικά είδη φυτών και δέντρων.

Η διαδρομή που επιλέγουν να ακολουθήσουν οι περισσότεροι τουρίστες είναι προς το χωριό Γλυκή στην έξοδο των στενών του Αχέροντα αλλά και στο Νεκρομαντείο, που βρίσκεται πάνω σε ένα λοφίσκο στο χωριό. Για μια πιο ορεινή εμπειρία, αξίζει να κάνετε μια βόλτα στο ιστορικό Σούλι. Εδώ φτάνετε ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο από το χωριό Γλυκή. Η πρώτη εικόνα συγκινεί. Ένα άγονο ορεινό τοπίο με υπεραιωνόβια πουρνάρια και χαλάσματα. Ορισμένα σπίτια έχουν αναπαλαιωθεί ενώ σώζεται το μεγάλο πλάτωμα με τα πηγάδια όπου μαζεύονταν οι Σουλιώτες.

Στην κορυφή δεσπόζει το κάστρο της Κιάφας με μοναδική θέα προς το Ιόνιο. Αν αποφασίσετε να ανεβείτε, από κάποιο σημείο και μετά θα αφήσετε το αυτοκίνητο και θα συνεχίσετε με τα πόδια.

Αξίζει επίσης να περπατήσετε το μονοπάτι της Τζαβέλλαινας που βγάζει στον Αχέροντα. Οι τολμηροί δεν διστάζουν να πάρουν ένα βάπτισμα ευεξίας στα παγωμένα νερά του ποταμού.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 66870_160887547269845_1642151_n.jpg

Ο Αχέροντας είναι πλωτός ως 2 χλμ. περίπου από την αποβάθρα της Αμμουδιάς μέχρι και μετά το Νεκρομαντείο. Μπορείτε να απολαύσετε τη φύση με διάφορους τρόπους: περπατώντας μέσα στη βατή διαδρομή από το φαράγγι κόντρα στο ρεύμα, κάνοντας πεζοπορία παράλληλά με το ποτάμι, είτε κάνοντας κανό με την καθοδήγηση του Μηνά…..και των οδηγών του (Αχέρων Canoe Kayak-6977700122, www.acheronkayak.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

RSS
Follow by Email